Welke maanden het meeste zon?

Zonnepanelen zetten zonlicht om in elektriciteit. Maar welke maanden leveren nu het meeste elektriciteit op?

Volgens het KNMI is mei de zonnigste maand van het jaar met gemiddeld over het hele land 212 uur zon. De maanden juni (199 uur) en juli (211 uur) doen daar niet voor onder. Het aantal zonuren neemt in de loop van het jaar toe van 61 uur in januari tot 177 uur in april.

Factoren die het aantal zonuren beïnvloeden zijn:

  • Bewolking
  • Lengte van de dag
  • Positie van de zon
  • Intensiteit van de zon

Deze factoren zijn in de zomer het meest gunstig, maar ook in de winter kan het zonnig zijn. December 2015 had bijvoorbeeld 75 uur (normaal gemiddeld 49 uur), januari 70 uur (62 normaal) en februari 106 uur (88 normaal).

Zonnepanelen geven dus rendement in de zomer en in de winter. Maar de zomer is de beste tijd om zonnepanelen aan te schaffen. Zodra de installatie (van ongeveer een dag) is voltooid, kan het besparen gaan beginnen.

Waarom zou ik zonnepanelen aanschaffen?

  • Zonnepanelen zijn een slimme investering van uw spaargeld
  • Het is goed voor het milieu en uw woning krijgt een beter energielabel
  • U kunt geld besparen en verdienen
  • Uw woningwaarde stijgt en uw huis wordt aantrekkelijker voor kopers

Meer informatie

De aanpak van Schoonzon is persoonlijk en betrouwbaar. Bij ons zijn er geen kleine lettertjes en u kunt op onze website lezen wat klanten uit Ede en omgeving van ons vinden. We gaan niet alleen voor duurzame producten maar ook voor een duurzame relatie met onze klanten. Bel ons dus gerust als u een wens of een vraag heeft.

Maak een afspraak

Investering zonne-energie in 2016 voordeliger

Na een succesvolle klimaattop heeft de overheid de energie- investeringsaftrek voor bedrijven verhoogd. Naast flinke energiebesparing is er nu dus ook een hoger belastingvoordeel voor bedrijven mogelijk.

De energie-investeringsaftrek is bedoeld om investeringen in energiebesparende bedrijfsmiddelen en in duurzame energie te stimuleren. Naast de afschrijving mag u van deze investeringen een extra bedrag aftrekken van de winst. Vorig jaar was dit 41,5% van de investering, maar voor 2016 is dit verhoogd naar 58% van de investering. Een goed moment dus om te investeren in zonne-energie.

Advies nodig?

Als u een investering in zonne-energie overweegt, kunt u Schoonzon uitnodigen voor een vrijblijvend adviesgesprek. Misschien wilt u op uw pand zonnepanelen plaatsen en vraagt u zich af wat dat kost en wat het oplevert. Dit kan duurzaamheidsadviseur Bernard Wesseling met behulp van computeranimaties voor u inzichtelijk maken. Verder geeft hij u voorlichting over de fiscale mogelijkheden. Zo wordt duidelijk wat het totale rendement wordt van uw investering.

Duurzame uitstraling

Een investering in zonnepanelen is altijd het overwegen waard. U kunt al snel een rendement behalen van 8% tot zelfs 14% per jaar. Dit komt enerzijds door de energie-investeringsaftrek maar ook door de hoogwaardige componenten die Schoonzon levert voor installaties. Uw bedrijf krijgt een duurzamere uitstraling en u draagt ook nog eens bij aan een schonere leefomgeving.

Wat is Schoonzon?

Schoonzon is opgericht door Bernard Wesseling. Hij heeft een passie voor duurzame energie en vele energieprojecten gerealiseerd in binnen- en buitenland. In Ede en omstreken is Schoonzon vooral bekend van de vele installaties met zonnepanelen die zijn opgeleverd. Wilt u ook gebruik maken van de diensten van Schoonzon? Maak dan een afspraak via de onderstaande button.

Maak een afspraak

Profiteer nu van straatkorting

SchoonZon biedt deze zomer aantrekkelijke korting op straten die besluiten samen zonnepanelen te bestellen.
Het is zomer! Een goed moment om zonnepanelen aan te schaffen, denkt u misschien. Maar wist u dat het aanschaffen van zonnepanelen met de straat aantrekkelijke korting oplevert? Misschien is het daarom de moeite waard om samen te bestellen bij SchoonZon.

Hoe werkt het?

U organiseert met anderen uit de straat een informatiebijeenkomst bij u thuis of in een buurthuis, school of kerk. Bernard Wesseling komt dan graag langs om u en uw buurtgenoten te informeren en al uw vragen te beantwoorden. Hij geeft informatie over de besparingsmogelijkheden, de kosten, het rendement, de garanties en alles wat er bij komt kijken als u zonnepanelen aanschaft.

Maak een afspraak