Over ons

Bernard is een Edese ondernemer met passie voor duurzame energie. In het eerste jaar van zijn onderneming startte hij vooral op de particuliere markt. Later klopten ook steeds meer bedrijven aan. Zijn aanpak is in beide gevallen net zo persoonlijk. Zonder te kijken een offerte opsturen is er bij hem niet bij. Bernard komt persoonlijk langs om te luisteren naar de wensen en te kijken wat daar het beste bij past.

Gestart in Africa

Voordat Bernard in Ede aan de slag ging, begon hij met biogas in Afrika. Hij ontwierp en bouwde vergistingsinstallaties die gas opwekten uit afval zoals mest en huishoudelijk afval. Hij bouwde installaties in Kenia, Tanzania, Mozambique en Kameroen. Met deze innovatieve projecten trok hij de aandacht van energiebedrijven die op zoek zijn naar nieuwe markten.

Schoonzon

Toen hij eenmaal weer in Nederland was, viel hem op dat Nederland op het gebied van duurzame energie behoorlijk achter loopt bij andere landen. Zijn schoonvader tipte hem om te starten in zonnepanelen, iets dat past bij zijn technische achtergrond. Zijn schoonvader werd ook zijn eerste klant en vandaar de naam SchoonZon.

Maak een afspraak

Biogasinstallatie in Kenia

”Ik heb een passie voor duurzame energie. Met mijn technische achtergrond en creativiteit vind ik het de uitdaging om duurzame energie beschikbaar te maken voor iedereen. Dat kan zowel in Nederland als in Afrika. Tijdens mijn verschillende reizen, heb ik met eigen ogen gezien wat de uitstoot van CO2 kan doen met de natuur op aarde. Met nieuwe technieken zoals zonnepanelen is deze uitstoot drastisch te verminderen. En omdat ze beschikbaar zijn voor jou en mij, kunnen we zo een schone toekomst creëren voor onszelf en anderen.”


Bernard Wesseling
Particuliere Duurzaamheidsadviseur

Het laatste nieuws

Zonnepanelen zetten zonlicht om in elektriciteit. Maar welke maanden leveren nu het meeste elektriciteit op? Volgens het KNMI is mei de zonnigste maand van het jaar met gemiddeld...

Lees meer 28
jun

Wilt u persoonlijk advies

van onze duurzaamheidsadviseur?

Bel direct: 06 - 476 14 860